Ta kontroll över ditt söt sug!

Här följer några tips om hur du enkelt kan stoppa ditt söt sug

LAGA DIN EGEN MAT
Eftersom att mycket socker luras med i halvfabrikat bör du börja laga din egen mat  - från grunden. När du har kontroll över matlagningen vet du exakt vad du ger din kropp, och har du ett sockerberoende bör du skära ner helt på söt soja och ketchup. Undvik vitt mjöl som till exempel finns i vanlig pasta – byt ut mot fullkornspasta och ris. Ta med matlåda till jobbet!

FRUKT - RÄDDAREN I NÖDEN
När hjärnan och kroppen skriker efter Ahlgrens bilar och kexchoklad får du lära den att nöja sig med en frukt. Frukt i sig innehåller socker i en mer lagom mängd – och får på så sätt bort sötsuget och de envisa godistankarna. Känns äpple och banan för lamt? Satsa på mer exotiska frukter som ofta har en mer intensiv smak och sötma! Men, ät inte mer än två frukter om dagen!

PLANERA DINA MÅLTIDER
Blir lunchen ofta ett stressmoment? När du är vrålhungrig är det lätt att stilla hungern snabbt med något sött och fett – vilket gynnar sockerberoendet. Se till att slippa den enorma hungern genom att planera måltiderna så att de blir regelbundna. Glöm inte heller att ta ett mellanmål mellan varje måltid, i form av en smörgås eller en liten sallad, så att du aldrig blir så hungrig att du måste ta godiset som sista utväg. Hoppa aldrig över frukosten.

SKÄR NER PÅ SOCKRET TILLSAMMANS
Bestäm dig tillsammans med en vän. När de svåra stunderna kommer är det bra att ha någon som är i samma situation som kan peppa och ge stöd.

ÖVERLISTA OCH DISTRAHERA DIG SJÄLV
Sötsuget blir ofta som värst direkt efter en måltid. Se till att du har något annat att göra då som håller tankarna på annat håll – det hjälper!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0